Играчки от раждането до 6 месеца

Играчки от раждането до 6 месеца

Как да купите на вашето дете подходящи играчки, които да му доставят удоволствие и да бъдат полезни за него

До 3-месечна възраст

Дрънкалка: Можете да я завържете около китката на бебето, така че то да се забавлява, експериментирайки какви звуци може да издава, като мърда с ръчички.

Музикална кутия:
Музиката е един от най-добрите начини да забавлявате и успокоявате вашето бебе. Можете да му пускате и касети с приятна музика - но нищо рязко и дразнещо.

Движеща се играчка в ярки цветове, която издава звуци. От съображение за безопасност я дръжте на разстояние от него, така че да не може да я докосне.

Нечупливо огледало: Въпреки че на този етап бебето не знае, че това, което вижда, е самото то, то намира собственото си изображение за очарователно. Към 3-месечна възраст ще започне да си общува с него и да му се усмихва. Потърсете огледало, което можете да закрепите отстрани на детското креватче или да закачите близо до масата за преобличане.

Мека книжка с контрастни шарки: Меките книжки с лесни за виждане шарки са предназначени точно за бебета. Поставете я близо до него, така че да може да вижда как разгръщате страниците, докато му говорите.

Писукаща играчка: Меката играчка, която издава звук при стискане, радва бебето. Писуканията му помагат да забелязва какво вършат ръцете му.

Камбанки, поклащащи се от въздуха: Закачете ги на място, където бебето ще може да гледа как се движат и да слуша техния звън. Ако камбанките са над креватчето му, бебето може да си създаде навика да ги гледа няколко минути, преди да заспи. От време на време гушкайте бебето и го приближавайте към камбанките, за да може да ги бута с ръчичка.

Играчки за бебето от 3 до 6 месеца


Бебето вече разбира колко забавни са собствените му ръце. То може да хваща играчките с пръстите си. Научава се да върти играчката в ръце и да я проучва от всички страни, обикновено преди да я налапа. Затова трябва предварително да се уверите, че играчките, които му давате, са безопасни - проверявайте етикетите!
Вероятно към 6-месечна възраст вашето бебе вече ще може да седи. Това му дава нова перспектива и го прави център на неговия собствен непрекъснато променящ се пъстър свят.

Леки дрънкалки: Бебетата обожават да правят шум. Дайте му дрънкалка и го наблюдавайте какво прави с нея. Пуснете ритмична музика, така че да може да й акомпанира.

Дрънкалка за креватчето, за количката или за столчето за кола: Тя представлява лента, на която са закачени дрънкащи и клатещи се пластмасови малки играчки. При дълго пътуване с кола или разходка с количката вашето бебе ще може да се забавлява само, като проучва всички тези интересни дрънкащи работи, които стоят пред него и могат да се хващат с ръка.

Меки плюшени играчки: Това е възрастта, в която много деца започват да се привързват към плюшени животни. Те са меки и могат да се прегръщат. Не взимайте нищо с тел (в ушите или в опашката), която може да се промуши през плата и да нарани вашето дете. Предпочитайте кукли и животни с избродирани очи - пластмасовите крият потенциална опасност от задавяне. Избягвайте допълнителните украшения - звънчета, копчета, панделки и конци, които вашето бебе може да откъсне и да напъха в устата си.

Писукащи гумени играчки: Те са особено популярни в тази възрастова група. Идеални са за вана. Очаквайте да чувате често техните звуци, заедно с радостните възгласи на вашето бебе.

Картонени книжки: Четенето на глас е полезно за детето на всяка възраст. Картонените книжки могат да устоят и на другите форми на бебешка любов. Когато ги разгръщате и обяснявате на детето какви са картинките, вие му помагате да развива слух за ритъма на езика. Променяйте височината на гласа си. Така ще направите четенето по-забавно за вашето дете.

Цветна гризалка: Няма нищо по-хубаво от гризането на мека пластмаса или на гума, когато детето го болят венците.