За да растат безболезнено зъбките на новороденото

 

Имам две деца и очаквам трето. Изпадам в ужас не от раждането, нито от гледането на детето, а от време-то, когато започват да му никнат зъбките. Двете ми деца имаха страшни проблеми. Едното едва не си отиде от диарията, която получи, когато му растяха зъбките. Кажете ми как може да се преодолее този опасен за всяко дете период?
При повечето деца, когато им растат зъбките, възниква възпаление на венците и разстройство. Понякога детето страда и от силна треска, която завършва със смърт. За да растат безболезнено зъбките на детето, ще вземете по 100 г чист пчелен мед и краве масло. Смесвате ги много добре и започвате да мажете венците на детето по 5-6 пъти на ден. Ще го правите, докато зъбките поникнат.
Ако детето има разстройство, вземете дъбов или церов жълъд, изпечете го и го сварете като кафе. Давате на детето по една чаена лъжичка четири пъти на ден. Ако няма жълъд, можете да го заместите с кора от дървото или с тънки клонки. Сваряват се като чай за пиене и от него се дава на детето по 3-4 п