Диета при бременност

Трябва да са ви се случили няколко перфектни неща, за да ви е интересно да четете тази статия. Първото от тях е да сте открили перфектните две чертички - в теста за бременност. Второто перфектно нещо е да се насладите пълноценно на новите емоции и промени, които ви предстоят през тези девет месеца.
По време на бременността, за съжаление, ни се случват и неща, които са много далече от определението "перфектни". Вие се променяте и тялото ви също се променя. Промените са индивидуални за всяка жена и се определят от различни фактори като хормонални изменения, наследственост, начин на хранене. Кожата ни се влияе от тези промени, става по - чувствителна и изисква специални грижи.
Как да се грижим за кожата си, за да запазим красотата и нежността й?
Най - важният критерий - безопасността
Козметиката, която използвате по време на бременността трябва да отговаря на няколко изисквания. Най-добрият вариант е да използвате специализирани серии за бременни жени. От една страна, те ви осигуряват пълна гама продукти, които третират най - често срещаните проблеми през този период - стрии, суха кожа, загуба на еластичност на бюста, тежест в краката. От друга страна, продуктите са произведени при изключително строг контрол и след многобройни медицински тестове за ефективност и безопасност. По този начин те гарантират, че са безопасни за вас и за вашето бебе.
Толерантните продукти
Продуктите за бременни са изключително толерантни и нежни към кожата. Те съдържат висок процент растителни съставки, които осигуряват на кожата подхранване и хидратация, запазват я стегната, еластична и защитена.
С какво да започнем?
Започнете да се грижите за кожата си още през първите месеци от бременността, за да сте сигурни, че ще постигнете добър резултат. По - лесно да се предпазим от определен проблем, отколкото да третираме последствията от него.
Стрии
Стриите са променящи цвета си ивици върху кожата, които в началото имат розов или виолетов цвят и постепенно изсветляват до седефено бели. За съжаление засягат почти 90% от бременните жени. Появяват се, когато кожата губи еластичността си и се развиват при бързото повишаване на теглото. За да предотвратите появата им, започнете да използвате всеки ден крем или олио против стрии още от първия месец от бременността и продължете употребата му поне до третия месец след раждането.
Грижа за бюста
В този период кожата на гърдите ви има нужда от няколко основни неща: защита, стягане, запазване на еластичността и предпазване от появата на стрии. Изберете продукти, които предпазват кожата от загуба на еластичност, подобряват микроциркулацията и активират циркулацията на кислород в клетките. Благодарение на тях кожата ви ще бъде защитена, стегната и еластична. Започнете да използвате стягащ крем за бюст в началото на бременността и най-малко 6 месеца след като прекратите кърменето на бебето.
Суха кожа
За да възстановите баланса на кожата си използвайте продукти, които съдържат комплекс от растителни масла, богат на основни мастни киселини. Те оставят кожата еластична и гъвкава, защитават от действието на свободните радикали и подпомагат клетъчното обновяване. Подхранващите съставки освен, че спомагат за регенерирането на кожата, действат и като естествена защитна бариера срещу вредните фактори на околната среда и въздуха.
Тежест и болки в краката
Често бременните жени се оплакват от тежест, оток и болка в краката. През бременността тялото произвежда около 50% повече течности, за да посрещне нуждите на бебето. Това е и причината за подуването и отока в крайниците. Освежаващият ментол с охлаждащ ефект предизвиква чувство за незабавно облекчение, а билковите екстракти ще подобряват микроциркулацията на кръвта и премахват усещането за тежест. Силно успокояващо действие имат и екстрактите от конски кестен.
Грижа за кожата след раждане
Не забравяйте да използвате сутрин и вечер крем за възстановяване еластичността на кожата, особено в областта на проблемните зони - корем, бедра, бюст, поне една година след раждането. Осигурете на кожата си необходимите грижи като използвате продукт, който активно подпомага въстановяването на тъканите и в същото време подхранва и хидратира кожата.