Любовта е шест типа

Мъжете са шест вида – поне така смятал Аристотeл, и от това зависи не само как обичат, а и какви ще са бъдещите развръзки на вашите взаимоотношения. Ето и подробностите …

Агапе – жертвената любов Това е мъжът, който се отдава напълно и прави всичко, за да е добре любимата. Ухажва дълго, преди да се обясни в любов. От многото отдаденост може да ви поомръзне и да започнете да го цените все по-малко, докато той все повече се обвързва с вас и иска да знае всяка ваша стъпка и мисъл.

Лудус – любовта-игра Основата на подобен тип връзка е сексуалната игра. Този тип мъже не ухажват, според тях сексът е всичко. Свалката става още от първата среща. Ако жената е дистанцирана – той я оставя. Обикновено се среща с повече от една жена. Ако не искате нещо повече от него, дълго можете да имате приятен секс.

Эрос – чувствената любов Базира се на преданост и след това на физическо влечение. Този тип мъже се интересуват от вашия живот и проблеми, обичат да си говорят, в това число за общите чувства и емоции. Това е идеалния партньор.

Мания – неудържима любов Тази любов се базира на страстта и ревността. реклама В центъра на любовната двойка не са двама, а само той. В резултат на това той има нужда постоянно да се самоутвърждава за сметка на останалите, в това число и на вас. От него могат да се очакват всякакви проблеми. Обикновено е патологично ревнив. Страхува се не от това, че ще ви загуби, а от това, че ще избягате от неговата власт. Любовта ви към него счита за ваше задължение.

Прагма – разсъдъчната любов Този тип мъже търсят жена, с която да им е удобно, а не такава, в която да се влюбят от пръв поглед или с която да правят необуздан секс. При първата среща се опитва да изкопчи максимално информация за материално състояние и ангажименти и пресмята дали сте удобни един за друг. Не е подвластен на страсти, не очаквайте изненади.

Сторге – любов-приятелство Ако ви разказва за всички свои проблеми, както и за тези на роднините си до пето коляно, той ви чувства основно като приятел и слита, че можете да си споделяте всичко. Разчита на доверие и поддръжка. Но е възможно скоро да изгубите интерес един към друг.