Голотата е полезна за здравето

Американски сексолози разкриха тайните им. Оказва се, че почитателите на този начин на живот имат свой „кодекс на честта”.
На първо място, трябва да отбележим, че учените правят ясна разлика между нудизма и ексхибиционизма, тъй като външната проява и на двете е подобна. Благодарение на сексолозите, сега можем да разберем как се става нудист и как се сдобиваме с богат сексуален живот без да навлизаме в сферата на извращенията.

Нудизмът като начин на живот става все по-популярен в Новия, а и в Стария свят. Вече има ресторанти, които обслужват само голи клиенти. Съществува и специално разработена за нудисти гола йога. Вниманието ни привличат и новите туристически продукти, насочени конкретно към нудистката почивка.

Сексолозите открояват няколко преимущества на голотата:

- Пълната голота създава усещане за равноправие и партньорство;

- Видът на вашето голо тяло може да ви накара да поискате да го подобрите;

- Не на последно място – напълно голи е по-лесно да хванем равномерен тен;

- Освен това трябва отчетем, че голотата ободрява човека и психически, и физически. От една страна, кожата „диша” и вие усещате тялото си по-добре, а, от друга, - чуждите погледи ви стимулират с душевни вълнения.

Нудисткият начин на живот се ръководи от спазването на определени правила на приличие, твърдят сексолозите. Сред тях са, например:

- Забрана за устройването на секс-оргии в присъствието на странични хора;
- Ако сте решили да заснемете нудист, трябва предварително да го попитате дали е съгласен;
- Ако не отлепяте погледа си от нудист, това се смята за неприлично поведение;
- Ако нудистът ви изглежда сексуално възбуден, това в никакъв случай не означава, че той действително е готов за полов акт. Понякога хората не обръщат вниманието на своята възбуденост, което настъпва въпреки волята им.

Независимо от горепосоченото, с ръка на сърцето ще кажем, че непринудената голота на партньорите действително влияе върху техния сексуален живот. Готовността да се разсъблечеш във всяка една естествена ситуация прави човека по-непринуден и по-разкрепостен. От друга страна, лекото чувство на неловкост поражда авантюризъм и стремеж към приключения, без които не можете да си представите един богат сексуален живот.

В заключение сексолозите съветват да не забравяме най-главното – ако се окажете сред нудисти, проявете решимост и свалете и вие дрехите си. Иначе възниквало риск от попадене в неловка ситуация, която показва борбата ви със собствените ви комплекси.

За съжаление, хора с бедна култура и тесни разбирания свръзват нудистите обикновено с нечисти помисли. За такива хора важи поговорката, че един дърводелец вижда всичко в живота като чукове и пирони... Все пак всеки има право на избор и самоосъзнаване!